Et lille beløb vil hjælpe mig enormt til at forsætte med mit oplysnings arbejde

Jan Kristoffersen om epidemilovsforhandlingerne: Det er som om, at COVID-19 virkelig har fået splittet landet

Selvom regeringen har måtte trække begge sine epidemilovsforslag tilbage, tyder alt på, at den ønsker at fastholde en epidemilovs-position, hvor det er regeringen, der i sidste ende træffer beslutningerne fremfor Folketinget. Men hvis Mette Frederiksen igen står uden et flertal for en ny epidemilov i februar måned, kan vi meget vel stå i en situation, hvor hun ikke – set i lyset af minksagen, traktordemonstrationer og protester foran Christiansborg – kan komme uden om at udskrive et valg.

Kommentar af Jan Kristoffersen

DEN 12. MARTS 2020 stod Folketingets partier sammen om at vedtage en historisk og – efter min mening – drakonisk epidemilov. Dagen efter holdt statsministeren pressemøde, og i dagene derefter klappede danskerne hælene sammen og sang fællessang på morgen-tv. Et år senere, i marts 2021, kan billedet meget vel være et helt andet: Vi risikerer nemlig, at den selvsamme epidemilov kaster landet ud i en parlamentarisk krise, der gør et valg nødvendigt.

Gnisten til de ulmende gløder, der kan gøre det scenarie til virkelighed, var den ulovlige ordre om at lukke alt dansk minkavl. Og bålet brænder måske stadig til marts, når solnedgangsklausulen for den gældende epidemilov indtræffer. For det er virkelig alvorligt for demokratiet, når ministre agerer uden lovhjemmel, hvilket de 300 traktorer i både hovedstaden og Århus også vidner om. Men det gav også et fingerpeg om, hvor hidsig debatten kommer til at blive op til næste folketingsvalg.

Det fik vi også et eksempel på med Inger Støjbergs fordanskning af Trumps parole om ’at ville dræne sumpen’, hvilket i dag henviser til at bekæmpe bureaukratiet og korruptionen i magttoppen. Det er for mig forventeligt, at små partiers ledere bruger retorik, som i sin natur er populistisk og udelukkende dyrker forskellen mellem en politisk elite og det danske folk, men jeg havde ikke forventet det fra Venstres næstformand.

Selvom Venstres formand efterfølgende glattede det ud, er banen kridtet op til et hidsigt skænderi. Det peger derfor mod, at næste valgkamp bliver mere brutal og præget af Trump-paroler som “Lock her up”. Landsformanden for Venstres Unge var allerede i oktober måned ude på Twitter med parolen “Mette for Prison,” og selvom det hurtigt blev slettet igen, var ordene sagt og frøene plantet i den ulmende vrede over regeringen.

Respekten for faglig autoritet forsvinder i det øjeblik, politikere politiserer fagområdet. Så bliver det uigennemskueligt, hvornår det er fagligheden, der taler, og hvornår det er spindoktorer, der taler
_______

FOR DET ER SOM OM, at COVID-19 virkelig har fået splittet landet. Der er selvfølgelig den sædvanlige ’rød blok mod blå blok’-splittelse, men i snart tre uger har en større og større menneskemængde demonstreret foran Christiansborg. Det er en bred og broget flok, der har protesteret mod det forslag til en ny epidemilov, som jeg også selv er stor modstander af, men de protesterer imod meget mere end det.

De protesterer mod eliten, de protesterer mod alt, hvad der rimer på tvang, og de råber op, fordi de mener, at de gængse medier giver et alt for ensidigt billede af virkeligheden. Der er gamle hippier, som altid har protesteret, og som mest af alt hader global kapitalisme. Der er unge frihedselskende, der altid har været vant til, at verden stod åben, og forældrene fejede både foran og bag dem. Der er vælgere, der ikke længere vil stemme på Enhedslisten, fordi partiet, efter deres mening, er faldet for et falsk narrativ, som dybest set tjener medicinalindustrien, og der er vælgere, der ikke længere stemmer Liberal Alliance, fordi partiet ikke er tydelige nok i deres kamp for personlig frihed.

Alle de protesterende gik ikke hjem, selvom Statsministeren bebudede, at regeringens forslag til en ny epidemilov var trukket, fordi ingen andre end Socialdemokratiet kunne støtte det. De blev stående, og det er godt det samme, for der kommer et nyt udkast til en epidemilov. Ikke i morgen eller i overmorgen. Sikkert først i sidste øjeblik, og så er det dér, den brutale debat virkelig kan bryde løs på grund af de to djævelske detaljer, som jeg beskrev i RÆSON i foråret:

Læs resten af artiklen her: https://www.raeson.dk/2020/jan-kristoffersen-om-epidemilovsforhandlingerne-det-er-som-om-at-covid-19-virkelig-har-faet-splittet-landet/

Danmark er officielt et medicinsk teknokratisk diktatur!

Danmark er officielt et medicinsk teknokratisk diktatur!

Med et flertal på 81 personer bliv den sindssyge epidemilov ført igennem den 23 februar 2021

ER DU MODIG ELLER FORTABT?

ER DU MODIG ELLER FORTABT?

På besøg hos virksomheden Cliunik i Roskilde, som kæmper en kamp for at overleve.   Støt dem med et lille

VACCINATION – EPIDEMILOV – TESTNING

VACCINATION – EPIDEMILOV – TESTNING

Jeg tog en god snak med erhvervsjurist Casper Knudsen omkring danskernes rettigheder når det kommer til vaccination, testning, love og