Et lille beløb vil hjælpe mig enormt til at forsætte med mit oplysnings arbejde

Seruminstitut tjener millioner på at anbefale vaccination

Statens Serum Institut rådgiver danskerne om vacciner, men sælger samtidig vacciner for en milliard kroner årligt. Det er en problematisk dobbeltrolle, mener kritikere. Seruminstituttets særlige struktur resulterer desuden i skyhøje vaccine-priser i Danmark

 

Statens Serum Institut anbefaler ofte danskerne at blive vaccineret imod eksempelvis børnesygdomme. Samtidig lever instituttet af at producere de selv samme vacciner, som de som statslig myndighed anbefaler til borgerne.

 

Det er nemlig produktion af egne vacciner og videresalg af udenlandske vacciner, der udgør totredjedele af omsætningen på seruminstituttet. I 2008 drejede det sig om 938 millioner kroner – altså næsten en milliard kroner.

 

Dobbeltrollen som både rådgiver, producent og importør af vaccinerne er problematisk, mener Margrethe Nielsen, der er forsker på det uafhængige forskningsinstitut Cochrane Center:

 

»Jeg tvivler på, at den brede befolkning er klar over, at seruminstituttet producerer vacciner, og det er problemet – netop fordi de samtidig står for rådgivningen. Befolkningen skal vide, hvilke interesser, der kan ligge bag rådgivningen. Både ud fra et forbrugermæssigt og et samfundsmæssigt synspunkt,« siger Margrethe Nielsen.

 

Også sundhedsøkonom Jakob Kjellberg fra Dansk Sundhedsinstitut (DIS) mener, at seruminstituttets mange roller er problematiske:

 

»Kasketsammenblandingen bliver en overvejelse værd, når seruminstituttet kommer med anbefalinger af vacciner, som de selv producerer eller tjener penge på at videresælge,« siger Jakob Kjellberg.

 

Læs resten af artiklen her: https://www.information.dk/indland/2010/01/seruminstitut-tjener-millioner-paa-anbefale-vaccination

Danmark er officielt et medicinsk teknokratisk diktatur!

Danmark er officielt et medicinsk teknokratisk diktatur!

Med et flertal på 81 personer bliv den sindssyge epidemilov ført igennem den 23 februar 2021

ER DU MODIG ELLER FORTABT?

ER DU MODIG ELLER FORTABT?

På besøg hos virksomheden Cliunik i Roskilde, som kæmper en kamp for at overleve.   Støt dem med et lille

VACCINATION – EPIDEMILOV – TESTNING

VACCINATION – EPIDEMILOV – TESTNING

Jeg tog en god snak med erhvervsjurist Casper Knudsen omkring danskernes rettigheder når det kommer til vaccination, testning, love og